Norman Lovett

WEB

narozen 31. října 1946, ženatý

Norman Lovett začal s herectvím poměrně pozdě – počátkem osmdesátých let. Tehdy se stal členem známého sdružení Comedy Store, kde se seznámil například s Chrisem Barriem a Hattie Hayridge. Občas se objevil v několika televizních pořadech. Jedna z jeho prvních rolí v televizi byla, podobně jako u Chrise Barrieho, v jedné epizodě i u nás známého seriálu “The Young Ones” – “Mladí v partě”(1982), jenž toho má s “Červeným trpaslíkem” společného víc, než se na první pohled zdá. Do podvědomí diváků se dostal účinkováním v šou Ruby Wax (Manželky Eda Bye a představitelky Blaize Falconburger v RDW “Fotostroj času”).
Jeho velká chvíle přišla teprve v roce 1988, kdy ho Rob Grant a Doug Naylor přizvali ke spolupráci na pro BBC převratnému seriálu “Červený trpaslík”. Lovett byl mírně zklamán, protože mu nevyšla role Rimmera a zbyl na něj marastický počítač Holly. Hlavně mu vadilo, že jelikož se na obrazovce objevuje jen jeho
hlava, je izolován od ostatních herců.
Lovett vydržel v seriálu pouhé dvě sezóny. Vysvětlení jeho odchodu z “Trpaslíka” se různí. Naylor s Grantem tvrdili, že po infarktu měl podlomené zdraví, producent Paul Jackson vypustil zprávu, že chtěl víc peněz a sám Lovett to odůvodňuje tím, že potkal svou ženu Lilly Morrison a přestěhovali se do Edinburghu, takže by pro něj bylo příliš obtížné dojíždět na natáčení. Pravdou však také je, že se s Jacksonem nepohodl a dlouho mu ležel v žaludku.
Norman Lovett měl pak v televizi vlastní sérii “Já, Lovett”, kterou si i sám napsal. Postihlo ho však podobně jako jeho kolegy “prokletí Červeného trpaslíka” a do seriálu se vrátil na konci sedmé a v osmé řadě. V té už má ale jeho role mnohem menší prostor než tomu bylo dřív.

Oblíbené epizody “Červeného trpaslíka”:”Queeg”, “Paralelní vesmír.”

Filmografie 1988 – 2001:
Netther Wallop (TV serie)(1985)
Red Dwarf (1988-89, 1997-) (TV serie)
I, Lovett (1989) (TV serie) (tvůrce a herec)
Sugar Puffs (TV serie) (1989) (hlas)
Asylum (1996) (TV serie)
The History of Tom Jones (1997) (mini TV serie)
The Criminal (2000)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *