Kamil Halbich

(alias Arnold J. Rimmer)

narozen 1966

Herec známý především svými rolemi na prknech divadel. Byl členem zaniknuvšího divadelního spolku CD 94, který působil v Divadle v Celetné, kde také vytvořil svou asi nejslavnější roli Tartuffa ve stejnojmenné hře. Je také jedním z nemnoha českých představitelů slavného Hamleta. V současné době ho můžeme vidět například v Divadle v Řeznické, kde začínal už, jak on sám říká, za bolševika, a to v inscenacích “Latríny”, “Farma pod jilmy” nebo “Obchodník s deštěm”. Ke spatření je také ve Švandově divadle ve hře “Clavijo”.
Ve filmu byla jeho největší rolí zřejmě epizodka v “Učiteli tance”, ale povícero bude vidět v novém filmu a televizním seriálu jménem “Útěk do Budína”, který bude brzy vysílat Česká televize a také v projektu s názvem “Kožené slunce” z fotbalového prostředí.
Kamil Halbich zatím nadaboval dva sitcomy a jako žánr je nemá rád: “Nechápu nahrané smíchy do děje, pokládám je za polopatismus. Trpaslíka beru, protože je to parodie na sci-fi, navíc anglická, tak se ve studiu často zasměju. Myslím, že ten můj herec (Christopher Barrie) je nejlepší a je danému žánru nejblíž.” V dabingu je tedy Kamil slyšet spíše výjimečně, ale jak dokázal rolí A. J. Rimmera, je to jeden z nejlepších dabérů, který kdy spatřil světlo světa! V poslední době se ucházel o dabingovou roli i v Pánovi prstenů.

Zajímavosti:
Do 18 let dělal závodně atletiku – skok do dálky (osobák 6,50m) a trojskok.
Fandí fotbalovému Liberci, takže v roce 2002 byl určitě spokojen.
Je absolventem pražské DAMU.

Filmografie:
Kožené slunce (2002) (TV) … fotbalový brankář
Útěk do Budína (2002) (Film a TV seriál) … Hugo Nedbal
Hotel Herbich (2000) (TV seriál) … Panýrek
Na lavici obžalovaných justice (1998) (TV seriál)
Zdivočelá země (1997) (Film a TV seriál) … Svěrka
Učitel tance (1995) … Pepa
Král posledních dnů / König der letzten Tage (1993) (TV seriál) … Fabrizius
Dobrodružství kriminalistiky – 2x (1989) (TV seriál) … mnich a detektiv

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *