18. 07. 2017 | Hildegarde Lanstromová

Speciality

Vězeňská večeře

Vězni na Červeném trpaslíku mají omezenou stravu. Žádná zmrzka, hranolky, jen to nejnutnější. Je to součást trestu.

Pokud chcete také okusit vězeňskou stravu, připravte si zbytky z klonovacích pokusů a zalijte to nějakou břečkou, aby to získalo chuť.

V případě, že Vám budou v jídle plavat dva nosy, či dokonce kýchat, nelekejte se.

První reakce vězňů na tuto specialitu:
“Lákavější věci jsem už viděl na zemi v pavilonu slonů.”
“Něco takovýho by pozřel jen idiot.”
“Tomuhle říkaj maso? Hýždě mojí babičky osmažené na starém oleji by chutnaly líp.”

Toast s hráškem

Pro jednu osobu: jeden plátek toustového chleba, jedna kulička hrášku.

Opečte plátek toustového chleba (nejlépe v mluvícím toastovači, efekt je stejný, ale uděláte mu tím radost). Podávejte suchý s jedním hráškem. Samozřejmě na umělohmotném tácku a s příborem.

Grilovaný vesmírný moučný mol

Pro 1 osobu: 1 vesmírný moučný mol, lístek salátu, syrová mrkev, hrstka petrželové nati, olivový olej, koření.

Informace o výživné hodnotě: Je nesmírně výživný. Živí se obilím.

1. Vezměte mola, utrhněte křídla a očistěte. Položte mola na grilovací mřížku, osolte a opepřete, přidejte karí a chilli a potřete jej lehce olivovým olejem.

2. 15 minut grilujte v předehřátém grilu a občas ho otočte, aby se opekl do černa.

3. Nejdůležitějším aspektem celé přípravy je způsob podávání. Člověk jí očima. Záleží na tom, jak ho upravíte. Grilovaného vesmírného moučného mola podáváme s lístkem salátu, kouskem syrové mrkve a navrch lehce posypeme petrželovou natí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *